Plakinstructie voor het natplakken van ongesneden matglasfolie waarvan geen delen zijn uitgesneden.

Stap1

Maak het raam schoon en vetvrij met een huishoudreiniger. Verwijder eventuele verfspatjes en andere oneffenheden op het glas. Haal opgerolde voordeurdecoratie stickers uit de verpakking en rol deze ruim van te voren uit op een harde gladde schone ondergrond. Plak bij voorkeur niet in de volle zon, in de wind of in een temperatuur lager dan 10 graden.

Stap 2

Plaats de matglasfolie op een vlakke, harde en stofvrije ondergrond met de papierendrager (het stevige witte papier) naar boven gericht. Wrijf het met een strijker of oude pinpas voorzichtig plat.

Stap 3

Verwijder voorzichtig de papierendrager waardoor de lijmlaag van de matglasfolie zichtbaar wordt.

Stap 4

Spuit met een plantenspuit een ruime hoeveelheid sopwater op het raam en de lijmlaag van de matmatglasfolie. De mengverhouding voor het sopwater is 1-2 druppels neutrale afwasmiddel op 1 liter water. Door het sopwater wordt de matglasfolie corrigeerbaar en zal niet meteen overal aan blijven plakken.

Voeg niet te veel afwasmiddel aan het water toe anders wordt het raam te glad voor de matglasfolie.

Stap 5

Plak de matglasfolie met de natgespoten lijmlaag op zijn plek op het natte raam. Als de matglasfolie bij de eerste plakpoging niet op de juiste plek hangt, verwijder het dan voorzichtig van het raam. Spuit opnieuw sopwater op het raam en de lijmlaag en probeer het nog een keer.

Stap 6

Strijk de matglasfolie tegen het raam. Druk met 1 vinger van boven naar beneden de matglasfolie in het midden op het raam. Het water tussen de matglasfolie en het raam kan nu met een strijker, oude pinpas of ruitenwisser weggestreken worden waardoor de lijmlaag op het raam kan hechten. Strijk vanuit het midden van de matglasfolie naar buiten en van boven naar beneden. Let erop dat de matglasfolie niet door een scherp puntje van de strijker, pinpas of ruitenwisser beschadigt. Mocht er een klein beetje water achterblijven dan kan de matglasfolie op deze plekken tijdelijk wit uitslaan om vervolgens langzaam te verdwijnen als het water verdampt. Probeer in geen geval bubbels weg te wrijven wanneer het meeste water is opgedroogd. Laat de matglasfolie 48 uur rusten en de nieuwe decoratie is klaar.